Hoe unlock je een simkaart?

Als uw telefoon een SIM-kaart gebruikt om te werken, kunt u een beveiligingsfunctie activeren die een SIM-pincode wordt genoemd. De SIM-pincode beschermt uw SIM-kaart tegen onbevoegd gebruik en moet worden ingevoerd om uw telefoon te kunnen gebruiken. Voer het driemaal verkeerd in en uw simkaart wordt vergrendeld. U kunt uw SIM-kaart echter zelf ontgrendelen door een PIN-ontgrendelsleutel in te voeren. Uw provider kan u de unieke PUK-code voor uw apparaat verstrekken.

Als uw telefoon een SIM-kaart gebruikt om te werken, kunt u een beveiligingsfunctie activeren die een SIM-pincode wordt genoemd. De SIM-pincode beschermt uw SIM-kaart tegen onbevoegd gebruik en moet worden ingevoerd om uw telefoon te kunnen gebruiken. Voer het driemaal verkeerd in en uw simkaart wordt vergrendeld. U kunt uw SIM-kaart echter zelf ontgrendelen door een PIN-ontgrendelsleutel in te voeren. Uw provider kan u de unieke PUK-code voor uw apparaat verstrekken.

Stap 1

Neem contact op met uw mobiele provider door het gratis klantenservice nummer te bellen. (Vind dit op de website van uw provider of een recente factuur.) U moet uw accountwachtwoord verifiëren voordat de PUK-code aan u wordt vrijgegeven.

Stap 2

Zet je telefoon aan. U ziet het bericht “SIM vergrendeld” of “Enter PUK”. Voer de achtcijferige PUK-code in en druk op “OK”.

Stap 3

Voer een nieuwe vier- tot achtcijferige pincode in wanneer daarom wordt gevraagd en druk vervolgens op “OK”.

Controleer uw nieuwe pincode door deze opnieuw in te voeren wanneer u daarom wordt gevraagd. Druk op OK.” Uw simkaart is nu ontgrendeld.

Waarschuwing

Als de PUK-code 10 keer verkeerd is ingevoerd, is uw simkaart permanent vergrendeld. U hebt een vervangende simkaart nodig.

Benodigdheden

  • Telefoon met vergrendelde simkaart
  • PUK-code