Samsung Galaxy A51 Smartphone Review

Een voorbeeldige middenklasse telefoon. De Samsung Galaxy A51 is de opvolger van een van de meest succesvolle smartphones van 2019. Daarom zijn onze verwachtingen natuurlijk hoog, maar concurrentie slaapt nooit. Ontdek in onze review of de Galaxy-smartphone met in totaal vijf camera’s zijn mannetje staat.

Het feit dat gebruikers Samsung en zijn smartphones vertrouwen, wordt bevestigd door de verkoopcijfers van de grootste smartphonefabrikant ter wereld. De update van vorig jaar van de Galaxy A-serie, die een breed prijssegment bestrijkt, variërend van $ 100 tot $ 750 met zijn vele apparaten, was een groot succes: de apparaten werden bijgewerkt en boden een geweldige prijs-prestatieverhouding die kopers beloonden overeenkomstig.

De Galaxy A50 was een van de meest succesvolle modellen, dus het is geen verrassing dat Samsung deze als een van de eerste apparaten heeft gekozen om in dit nieuwe decennium een update te ontvangen. De Galaxy A51 is iets duurder dan zijn voorganger, maar biedt een nieuwe cameratechnologie, nog modernere buitenkanten en een nieuwere SoC. Het klinkt als een nuttige update – maar we zullen het natuurlijk heel goed bekijken in onze gedetailleerde review. Laten we beginnen.

Case – pareleffect en een slanke taille

Terwijl de Galaxy A50 een waterdrop notch had, heeft de Galaxy A51 een nog modernere en minimalistische uitstraling dankzij zijn eenvoudige perforatorcamera met het beeld eromheen. Hoewel dit in de praktijk geen groot verschil maakt, kunnen de paar pixels tussen de camera en de rand nauwelijks echt worden gebruikt, maar geeft de Galaxy A51 een nog flitsender uiterlijk.

Er is niet veel veranderd in termen van grootte en gewicht: de Galaxy A51 is eigenlijk iets zwaarder en een beetje dikker dan zijn voorganger. Met een schermgrootte van 6,5 inch is de Galaxy-telefoon ideaal voor iets grotere handen, maar voelt goed aan, is comfortabel in de hand, niet te zwaar en ziet er nog steeds vrij elegant uit.

De achterkant heeft een parelmoer effect glanzende afwerking en verschillende patronen. Het lijkt van hoge kwaliteit te zijn, hoewel het vrij gemakkelijk wijkt onder druk. Dit is vrij normaal voor een apparaat van deze prijsklasse. Overgangen tussen materialen zijn nauwelijks merkbaar en het vakmanschap op deze telefoon geeft een zeer goede indruk.

Connectiviteit – vrij veel opslag

De Galaxy-telefoon blijft 128 GB opslag hebben, die wordt gecombineerd met 4 GB RAM. Andere apparaten zoals de Google Pixel 3a, die even duur zijn, bieden slechts 64 GB aan opslag, dus dit kan als vrij gul worden beschouwd.

De lade bevat twee SIM-slots en een speciale microSD-slot. Dit betekent dat gebruikers tegelijkertijd twee simkaarten en een microSD-kaart kunnen gebruiken. De telefoon ondersteunt ook NFC en Bluetooth 5.0, evenals de optie om FM-radio te ontvangen.

De USB C-poort ondersteunt alleen USB 2.0-snelheden. In plaats daarvan biedt de telefoon nog steeds een 3,5-mm audio-aansluiting voor degenen die liever een analoge hoofdtelefoon gebruiken.