Samsung Galaxy M30s Smartphone Review

Een normaal monster. De Galaxy M-serie wordt gekenmerkt door low-end midrange-smartphones met moderne ontwerpen en enorme batterijen. De Galaxy M30s is niet anders, met het apparaat met een batterij van 6000 mAh ondanks zijn relatief compacte voetafdruk. Lees verder om erachter te komen of het nieuwste item in de Galaxy M-serie meer te bieden heeft dan alleen maar een geweldige batterij. Als je mensen op hun smartphone vraagt wat voor hen belangrijk is, zijn twee van de belangrijkste factoren waarschijnlijk goede camera’s en een lange levensduur van de batterij. Samsung heeft geprobeerd aan deze wensen tegemoet te komen voor degenen die ongeveer 250 euro (~ US $ 275) willen uitgeven aan een smartphone met de Galaxy M30s, een handset met drie camera’s aan de achterkant en een batterij van 6000 mAh. De M30s zal echter niet opkomen tegen zijn concurrenten op het gebied van batterijlevensduur en camera’s alleen. Raadpleeg onze onderstaande tabel met de apparaten waarmee we onze review-eenheid zullen vergelijken.

Case

De Galaxy M-serie staat bekend om zijn hoogwaardige kunststofbehuizingen en de M30s is geen uitzondering. Samsung verkoopt het apparaat in blauw, zwart en wit, die allemaal glanzende afwerkingen hebben. De plastic achterkant neemt snel vingerafdrukken op, althans onze witte versie doet dat toch. De M30s weegt 188 g en is 8,9 mm dik, waardoor hij indrukwekkend compact is voor een apparaat met een batterij van 6000 mAh. Onze beoordelingseenheid is ongeveer even groot als de meeste van onze vergelijkingsapparaten, hoewel geen enkele dezelfde batterijcapaciteit biedt als de M30s. Ter vergelijking: de Cubot King Kong 3 en de Gigaset GX290, die respectievelijk 6000 en 6.200 mAh-batterijen hebben, zijn aanzienlijk zwaarder en dikker dan de M30s. De M30s heeft ook een relatief ingetogen ontwerp. Samsung heeft het apparaat uitgerust met een ietwat onopvallende naar achteren gerichte camerabehuizing en een vingerafdrukscanner die gelijk ligt met het plastic aan de achterkant, terwijl het apparaat ook een aangenaam kleine inkeping in het display heeft. De afgeronde randen van het apparaat helpen het ook mooi in onze handen te passen, en er zijn nauwelijks openingen tussen materialen. Overigens heeft de M30s geen IP-rating. Daarom raden we aan om hem uit de buurt van water of stoffige gebieden te houden.

Connectiviteit – Snelle interne opslag, een microSD-kaartlezer en een hoofdtelefoonaansluiting

Samsung rust de M30’s uit met 4 GB RAM en 64 GB UFS 2.1-flashopslag, waardoor het apparaat redelijk goed is uitgerust. De Xiaomi Redmi Note 8 heeft echter het dubbele van de opslag voor ongeveer dezelfde prijs, hoewel het het langzamere eMMC-type is. De M30s heeft ook een microSD-kaartlezer, die kaarten tot 512 GB ondersteunt. De kaartlezer heeft een speciale sleuf, zodat u twee nano-simkaarten en een microSD-kaart tegelijkertijd kunt gebruiken. Afronding van de connectiviteit is een USB Type-C-poort, die werkt op de USB 2.0-standaard.

Vergelijk de beste sim only deals