Xiaomi Mi Note 10 smartphone review

Megapixel overbelasting. Enorme batterij, enorm aantal megapixels in de camera, enorm wattage op de lader. Met de Xiaomi Mi Note 10 zijn er verschillende superlatieven, maar je moet een kleine stap achteruit zetten als het gaat om de processorprestaties. Onze gedetailleerde beoordeling laat zien of een aankoop de moeite waard is.

Goedkope apparaten van topklasse rond de 500 euro (~ $ 557) zijn momenteel niet zo gemakkelijk te vinden: je hebt te maken met oudere smartphones van topklasse of met kleinere fabrikanten die prijsbewuste kopers proberen te overtuigen, die toch willen de prestaties en het comfort van een high-end smartphone. Vroeger was dit een domein van OnePlus, maar de apparaten van de fabrikant zijn nu merkbaar duurder geworden.

De Xiaomi Mi Note 10, ook bekend in China als de Mi CC9, zou deze leemte kunnen opvullen: aan de ene kant biedt het een camerasysteem met vijf lenzen aan de achterkant, een extreem hoge resolutie hoofdcamera en een enorme batterij. De prestaties moeten ook overtuigen dankzij de Snapdragon 730. Of de Mi Note 10 een echte concurrent is voor high-end smartphones en hoe deze presteert in zijn prijsklasse, zullen we in deze review verduidelijken.

Case

Wit, zwart of groen zijn de kleuropties die de koper te wachten staan met de Mi Note 10. Ons zwarte testapparaat heeft echter een nogal grijs kleurenschema. Gemeenschappelijk voor alle kleurvarianten van de Mi Note 10 is de glanzende achterkant, die ook het omgevingslicht licht vangt en daarom kleureffecten creëert. Dit ziet er erg mooi uit. Bovendien ligt de behuizing heel goed in de hand dankzij de afgeronde hoeken; het is ook van zeer hoge kwaliteit dankzij het metalen frame en het duidelijk gebogen glas aan de randen.

Het scherm aan de voorkant wordt geleverd met een kleine inkeping in de waterdruppel; de zwarte rand rond het scherm is smal maar zichtbaar. Het uitoefenen van druk op de behuizing of draaien heeft er geen effect op en is over het algemeen zeer stabiel. Er is geen IP-certificering, dus je moet voorzichtig zijn met de Mi Note 10 in de buurt van water.

208 gram is een ruim gewicht voor een smartphone, maar het is waarschijnlijk ook een beetje te groot voor kleine handen.

connectiviteit

De Mi Note 10 is alleen beschikbaar voor ons in één configuratie: 128 GB opslag en 6 GB RAM. Er is echter ook de Mi Note 10 Pro, die wordt geleverd met een opslagcombinatie van 256 GB / 8 GB. Hoewel USB-C beschikbaar is, ondersteunt het alleen USB 2.0-snelheden. Er is geen meldings-LED, maar de randen van het scherm lichten op als er een melding aanwezig is.

Er zijn twee SIM-slots, maar er is geen microSD-slot. In ruil daarvoor is er een 3,5 mm audio-aansluiting, die fans van analoge hoofdtelefoonaansluitingen zeker blij zal maken.

De Xiaomi Mi Note 10 is een van de weinige apparaten die nog steeds een infraroodstraal heeft