Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is een recent opgedoken term, dit is namelijk iets wat nog niet zo extreem lang bestaat. Om goed te kunnen weten wat dit inhoudt, is het belangrijk om eerst te weten wat een zoekmachine inhoudt en hoe deze werken. Dit is namelijk een vrij simpel mechanisme wat veel processen achter de schermen verstopt heeft die het gemak voor de gebruiker verzorgen. Het is vrijwel ondenkbaar dat je hier nog nooit gebruik van hebt gemaakt. De meest bekende hiervan zijn Google, Bing en Yahoo. Dit zijn de zogeheten zoekmachines.

Hoe werken zoekmachines?

Zoekmachine optimalisatie maakt gebruik van zoekmachines. Een zoekmachine als Google is een soort database van allerlei websites en webpagina’s. Deze heeft dus allerlei links en de informatie van wat er te vinden is op deze pagina’s. Aan de hand van woorden of woordcombinaties kun je een zoekopdracht doen naar bepaalde onderwerpen of pagina’s. Dit wordt dan door de database gehaald. Alle resultaten die overeenkomen met de door jou opgegeven zoekopdracht, worden hier dan getoond. Dit wordt gesorteerd op basis van overeenkomsten en populariteit. En precies hier kan invloed op worden uitgeoefend. Niet de overeenkomsten uiteraard, maar de populariteit. Dit wordt namelijk door algoritmes van de zoekmachines vastgesteld.

Optimalisatie

Het is mogelijk om ervoor te zorgen dat een bepaalde website hoger in de resultaten tevoorschijn komt. Dit wordt gedaan door linkbuilding. Deze term houdt eigenlijk precies in wat het betekent, namelijk het bouwen van links. Dit wordt gedaan door het schrijven van blogs en andere soorten teksten waarin links worden verwerkt van de website. Dit is een populaire marketing tool die veel wordt ingezet door marketingbureaus. Doordat er steeds meer links worden gegenereerd naar de websites wordt het makkelijker om verkeer te genereren, waardoor de populariteit nog meer stijgt. Dit maakt dat het een relatief kleine investering is die een hele grote bijdrage levert op het gebied van marketing en zichtbaarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *