Waarom een ouderen tablet?

Heb jij wel eens gehoord over de optie van een ouderen tablet? Het bedrijf Kwebbel heeft deze speciaal ontworpen. Is dit nu geen leeftijdsdiscriminatie en waarom zouden oudere mensen eigenlijk een dergelijke gadget moeten hebben? Doen zij hier wel iets mee, hebben ze hier wel interesse in en kunnen ze hier wel mee leren werken? Met de ouderen tablet van Kwebbel ligt het allemaal even iets anders. Dit is niet een apparaat zoals je dat zelf zou hebben en gebruiken, het is niet de bedoeling om er tig apps op te installeren en hiermee op internet te gaan. 

Wat maakt ouderen tablet anders?

Maar wat zou je er dan wel mee doen en wat kun je er mee doen? Het grootste probleem van gewone tablets en smartphones is dat ze voor veel oudere mensen te ingewikkeld zijn. Er zitten bovendien heel veel functies op die zij nooit zullen en willen gebruiken. De ouderen tablet van Kwebbel is anders, deze is gemaakt met als doel:

  • het versturen van tekstberichtjes
  • beeldbellen
  • delen van foto’s

En dit dan allemaal op een zo eenvoudig mogelijke en veilige manier. Dit zijn natuurlijk twee heel belangrijke punten. Is het apparaat niet gemakkelijk te gebruiken, dan zal deze niet gebruikt gaan worden. Mensen worden dan bang dat ze iets fout doen en dat ze dan alles in de war sturen. Met deze speciale ouderen tablet hoef je daar absoluut niet bang voor te zijn, aangezien er maar een paar functies op zitten die bovendien heel intuïtief te gebruiken zijn. Daarnaast is het gebruik ervan volkomen veilig, je hoeft niet bang te zijn voor hackers, oplichters en virussen. Mensen die niet zo digitaal vaardig zijn willen nog wel eens verkeerde bestanden binnenhalen of vallen voor de trucs van oplichters. Maar met deze ouderen tablet behoort dat tot het verleden. De bewaking is dusdanig dat virussen en oplichters geen kans maken!

Blijf in contact

Dan blijft natuurlijk nog de vraag staan: waarom zou iemand deze ouderen tablet gaan gebruiken? We hebben in tijden van corona gemerkt hoe belangrijk het is dat je op afstand contact met elkaar kunt houden. Beeldbellen  en elkaar even snel een berichtje sturen zijn daarbij van belang. Ook, of misschien zelfs juist, voor ouderen! Met Kwebbel kun je gemakkelijk met elkaar in contact blijven. Je geeft aan opa, oma of je ouders een ouderen tablet en jullie installeren zelf allemaal de speciale app op jullie smartphones of tablets. Via de app kunnen jullie zo met elkaar videobellen, berichtjes sturen en foto’s toevoegen aan het familiealbum. Omdat het voor sommige mensen lastig is om tekst in te typen, kan er ook gereageerd worden met een spraakbericht. Dat maakt het nog gemakkelijker! Het is dus eigenlijk een manier om met elkaar in contact te blijven en betrokken te blijven op elkaars leven. Het delen van foto’s is ook een leuke manier om dit te doen en het is een goed alternatief op het moment dat echt bij elkaar op bezoek gaan niet mogelijk is. Kort gezegd, de ouderen tablet van Kwebbel helpt de oudste generatie dus om op een eenvoudige en veilige manier in contact te blijven met de familie!

Lees meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.